Bewegingsonderwijs

Algemeen

Op de Borne krijgen de leerlingen bewegingsonderwijs van combinatiefunctionaris sport Fenna van den Hoven. Zij is vakleerkracht bewegingsonderwijs en onderdeel van het Beweegteam Onderwijs van de gemeente Tilburg. Fenna verzorgt alles rondom sport. Zij verzorgt niet alleen de lessen bewegingsonderwijs, maar regelt ook sporttoernooien, sportieve activiteiten op het schoolplein, naschoolse sport en sportdagen. De gymles wordt gegeven in sporthal de Blaak, gelegen op korte afstand van onze school. Elke thuisgroep krijgt elke week 2 keer 45 minuten gymles. Daarnaast zijn er ook extra beweegmogelijkheden tijdens workshops, pauzes en na schooltijd.

Schoolplein 14
Basisschool de Borne heeft sinds 2016 een ‘schoolplein14’. Een schoolplein van de Johan Cruyff Foundation waarbij coatings (lijnen en kleurvlakken op het schoolplein) de kinderen uitgedagen tot meer beweging. Ook wordt het samen met elkaar spelen hiermee gestimuleerd. Om het schoolplein nog actiever te maken, worden leerlingen uit unit 4 ingezet als ‘citytrainer junior’. Deze leerlingen volgen eerst een aantal weken workshops, zodat ze daarna een sportieve activiteit op het schoolplein kunnen verzorgen en begeleiden. Hiervoor zijn diverse sportieve materialen beschikbaar.

Naschoolse sport
Elke periode wordt er op dinsdagmiddag en/of woensdagmiddag naschoolse sport aangeboden in sporthal de Blaak. Kinderen vanuit verschillende units kunnen hier aan deelnemen. Tijdens de naschoolse sport worden er verschillende sporten behandeld. Tijdens deze extra sportmomenten maken kinderen o.a. kennis met verschillende sportverenigingen uit Tilburg.

 

Contact? Mail naar fennavandenhoven@xpectprimair.nl of fenna.van.den.hoven@tilburg.nl

 

 

Wilt u uw kind inschrijven voor een evenement? Dat kan door  middel van onderstaand formulier.

  • Waar wilt u uw kind voor inschrijven?
  • Let op: vergeet niet, indien van toepassing, om het inschrijfgeld over te maken!