Unit 1 week van de lentekriebels

2021-05-22

In unit 1 zijn we deze week gestart met het thema Lentekriebels. We hebben stil gestaan met de kinderen bij:

• Wie ben ik: kijken naar jezelf en naar de anderen, hoe zien we er uit, op wie lijken we?
  • Jongens en meisjes: welke overeenkomsten en verschillen zijn er, en welk gedrag verwachten we, maar kloppen die verwachtingen eigenlijk wel, hoe kan je zijn hoe je wil zijn?
  • Hoe zeg ik nee: het belang om duidelijk te laten merken als je iets niet fijn of leuk vindt, in welke situatie dan ook, en hoe je dat kan doen en ermee kan oefenen.
  • Bij ons thuis: hoe gaat het bij ons thuis, hoe wonen we en bij wie?
  • Ik vind je lief: het gaat over elkaar lief en bijzonder vinden, wie vind je aardig en hoe kun je dat laten merken?

De kinderen hebben vrijdag ook een mooie tekening gemaakt voor een ander uit de unit, om een ander een blij gevoel te kunnen geven. Daar hebben ze hard hun best voor gedaan.