Unit 1 KC Evenwicht & Kringloop


2021-05-24

Afgelopen dinsdag werd het nieuwe kernconcept van deze periode, Evenwicht & Kringloop, met een daverende poppenkastvoorstelling gestart. In ‘Kikker en het vogeltje’ werd de kringloop van het leven uitgebeeld. Juffrouw Loes en juffrouw Marike speelden in de poppenkast de rollen van kikker, eend, haas en varkentje die een dood vogeltje vonden. Het vogeltje werd begraven bij de boom. Gelukkig zat er een nestje met jonge vogeltjes in de boom waardoor er weer nieuw leven aankwam. Een gastrol was er voor juffrouw Eveline, die de moedervogel liet aanvliegen.

Het thema ‘groei en bloei’ komt onder andere ook naar voren in de huishoek die is omgetoverd tot een bloemenwinkel. De kinderen kunnen daar weer heerlijk in gaan spelen.

Ook zijn er creatieve workshops aangeboden die met dit thema te maken hebben. Zaadjes planten, lammetjes in de wei, bollenvelden, vogelnestjes maken, dieren vouwen en een mini musical Rupsje Nooitgenoeg. De komende twee weken staan deze workshops ook nog centraal.

Ga terug