Verkeersweek in unit 1


2021-03-15

Op basisschool de Borne hebben we afgelopen week een verkeersweek gehad. Ook de kleuters van Unit 1 hebben veel verkeerslessen gekregen.

Waarom moet je in de auto een gordel om en op een verhoger? Wat zijn de regels bij het oversteken? Welke kleuren hebben verkeerslichten en wat moet je dan doen? Welke geluiden hoor je in het verkeer? Wat betekenen de verkeersborden? Naar aanleiding van praatplaten, materialen van ANWB Streetwise en een verkeersbordenspeurtocht zijn de kinderen hier meer over te weten gekomen. Helaas kon op de laatste dag van de verkeersweek de ‘wieltjesdag’ (elk kind mocht een fiets, step of skeelers mee naar school nemen om lekker buiten mee te spelen) van niet doorgaan vanwege het slechte weer. Maar dat gaan we vast en zeker nog een keer inhalen!

Ga terug