Borne Verkeersweek ANWB STREETWISE: donderdag 11 en vrijdag 12 maart 2021


2021-03-05

Vandaag hebben alle kinderen de informatiefolder voor ouders meegekregen.
Deze is ook digitaal in te zien: Folder Streetwise

Het wordt steeds drukker in het verkeer, er zijn stille (elektrische) voertuigen en onze mobiele telefoon zorgt vaak voor afleiding…  Ook wij als school voelen ons verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van uw kind. Daarom hebben wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op donderdag 11 en vrijdag 12 maart a.s. naar onze school te komen. Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen naar onze school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals een elektroauto, een rijlesauto, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours wordt op een aansprekende manier de praktijk zo goed mogelijk nagebootst.

De vier onderdelen zijn:

 • Voor groep 1 en 2: Toet toet
  Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.
 • Voor groep 3 en 4: Blik en klik
  Een volgende stap in gevaarherkenning. Veilig oversteken, fietsen en het gebruik van een fietshelm, de autogordel en een autostoeltje zijn onderdeel van de interactieve les.
 • Voor groep 5 en 6: Hallo auto
  In en om een stille, elektrische ANWB lesauto leren de kinderen over de remweg, de invloed van reactiesnelheid en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.
 • Voor groep 7 en 8: Trapvaardig
  Gevaarherkenning, afleiding in het verkeer, fietsvaardigheden en fietsbeheersing ter voorbereiding op het fietsen naar de middelbare school.

Wilt u alvast zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site: film Streetwise

We gaan er samen met de kinderen een onvergetelijke dag van maken!!

Werkgroep Verkeer bs De Borne

Ga terug