unit 1: workshops KC Tijd en Ruimte

2021-03-22

De eerste week van het nieuwe kernconcept zit er al weer op. Tijdens de creatieve workshops is er volop gezongen, geplakt, geknipt, getekend, gekleid en geverfd. Aliens werden gecreëerd, ufo’s en satellieten vliegen nu in de ruimte, er is gezongen over de ruimteraket, onze aarde werd nagemaakt op papier etc.

Tijdens de thuisgroeptijd hebben we stilgestaan bij de standen van de maan, de namen van de planeten en waar ons kleine landje ligt op de wereldbol. Bij de Grej of the Day van deze week ‘hij is er als je slaapt’  kwamen achtereenvolgens allerlei ideetjes bij de kleuters: een tandenfee, de maan, de sterren, papa en mama, kinderen, sint en pieten, kerstman, je dromen, je kussen, een uil, een slak! En hoewel we verder door zijn gegaan op ‘de Maan’ was er eigenlijk geen enkel antwoord niet kloppend want overal was goed over nagedacht en werd er geredeneerd; en daar gaat het bij de Grej of the Day ook om.

Een mooie inspirerende week waarin we een enorm grote betrokkenheid hebben ervaren van alle kinderen. Komende weken gaan we er op door!