Feestweek

2019-09-30

In de eerste week van dit schooljaar bestond basisschool de Borne 40 jaar. Dit hebben wij gevierd met een feestweek waarin wij iedere dag wat bijzonders gingen doen. Wilt u weten wat wij hebben gedaan lees dan gauw verder!
Zoals u net hebt gelezen weet u dat wij een feestweek hebben gehad. In het kort vertel ik u wat wij hebben gedaan.
Op maandag hebben wij een introductie gehad over wat wij die week zouden gaan doen. Ook zijn wij toen begonnen aan de rode draad. Dit was een toneelstuk die een paar leraren hebben opgevoerd voor de kinderen. Iedere dag hadden wij dus een stukje toneel.
Dinsdag hebben wij een cultluur dag gehad. Op die dag konden wij kiezen uit drama, dansen of drummen. We kregen we les van mensen. Met die mensen hebben wij geoefend, want aan het eind van de dag mochten alle ouders komen kijken.
Woensdag hebben wij een sponsorloop gehad voor het goede doel, want onze gymlerares juffrouw Fenna is naar een kindertehuis in Indonesië voor stichting kansarme kinderen in Indonesië. Daar gaat zij gymlessen geven. Wij hebben met de sponsorloop geld opgehaald, waarmee zij materialen kan kopen, zodat die kinderen leuke gymlessen krijgen.
Donderdag is heel de school naar Toverland geweest. Daar zijn wij met de bus heen gebracht. Unit 1 en 2 met begeleiding en unit 3 en 4 mochten al alleen door het park lopen. Echt een hele leuke dag!
Vrijdag hadden wij heel de Borne bakt. Er waren ouders die zo lief waren dat die een groepje kinderen mee naar hun huis wilden nemen waar die kinderen iets lekkers gingen bakken. Ook waren er kinderen die op school iets gingen bakken. Die zijn toen eerst naar de jumbo geweest om te kijken wat ze wilden maken. Vervolgens hebben die kinderen dat op school gemaakt. De kinderen die met iemand mee naar huis zijn geweest hebben daar iets verzonnen of sommige ouders hadden zelf al iets bedacht. Toen iedereen iets had gemaakt hebben we met zijn alle iets geproefd op school. Dat was de afsluiting van heel de feestweek!
Dat was dus heel de feestweek. Alle kinderen hebben het heel erg leuk gehad.

Dit artikel is geschreven door Valerie Rosentreter.