Unit 1 van de Borne doet mee aan onderzoek universiteiten Tilburg en Utrecht

2018-12-06

De kleuters van unit 1 van de Borne hebben eind vorig schooljaar meegedaan aan een gezamenlijk onderzoeksproject van Tilburg University en de Universiteit Utrecht: de L2TORstudie.

Dit is een onderzoek naar sociale robots die jonge kinderen een tweede taal leren. Tijdens dit onderzoek leerden de kinderen Engels door spelletjes te spelen met onder andere met Robin de Robot. Dit onderzoek was een van de eerste waarin een sociale robot op grote schaal is getest in Nederlandse scholen. Door als school mee te doen aan het onderzoek kan studie worden gedaan naar het inzetten van nieuwe vormen van technologie in het onderwijs. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u het promofilmpje van het onderzoek bekijken.