Pizzeria De Borne

Vandaag is er bij de workshop Italië hard gewerkt aan de afsluiting van het Kernconcept Tijd en Ruimte. In de afgelopen weken hebben we kennis gemaakt met de Romeinen en Julius Cesar (die wij toevallig ook nog eens in unit 2C hebben :).
We hebben gewerkt met Romeinse cijfers en we hebben de cijfers van 1 t/m 10 in het Italiaans leren kennen. We weten nu dat er op Sicilië een vulkaan is die nog steeds af en toe uitbarst. Dat dat soms lastig is voor de mensen, maar ook veel voordelen oplevert.
Natuurlijk zijn we ook creatief bezig geweest: deze keer met mozaïek op bordjes en tableaus net zoals de Romeinen dat deden. Ook hebben we geprobeerd om Vader Jacob in het Italiaans te zingen, wat best wel lastig was!

Vandaag was er de workshopmiddag waar de kinderen naar uitgekeken hadden: pizza’s bakken en natuurlijk even voorproeven! Bij de afsluiting morgen kan er geproefd worden van deze heerlijke hapjes en de specialiteiten van andere workshops. U kunt zien wat de kinderen allemaal gemaakt en geleerd hebben. Leuk als u erbij bent!

Voor foto’s van het pizza bakken verwijzen we u naar het fotoalbum.