Blog: Lezen met vluchtelingen

We kwamen binnen we werden ontvangen door Marelie. We gingen naar een klaslokaal om onze jas en hesje neer te leggen. Toen gingen we kijken in een rekenlokaal, we kwamen binnen. Maar wat we niet hadden verwacht was dat ze 16/17 jaar waren, dat was erg bijzonder. Toen gingen we naar de eerste klas om ze te ontmoeten, zij waren ook 16/17 jaar. Toen moesten we ergens bij gaan zitten, dat was best spannend geef ik toe. Toen ging ik (Colin) bij twee jongens zitten die waren alle twee 17 en een was over 3 maanden achttien. Dario ging bij een jongen zitten die was 17 en 3 maanden. Dus we zeiden onze namen en onze hobby’s, hun namen waren lastig te onthouden. Toen moesten we een boekje pakken. Het verhaal ging over een familie die uit allemaal landen kwam. We moesten kijken hoe goed zij al kunnen lezen. Ik (Colin) liet ze lezen, de ene kon het wat beter als de andere. Sommige letters konden ze nog niet zo goed. Wat me wel opviel dat ze heel mooi konden schrijven, dat was hetzelfde bij Dario. Toen kwam de tweede groep binnen. De kinderen moesten gaan zitten en wij moesten weer uitkiezen met wie we wilden lezen. Wij gingen dus kijken en kozen alle twee een jongen uit van 17 jaar. Wat ons opviel dat die wat beter konden lezen, maar mijn maatje (van Colin) kon wat slechter schrijven. Mijn maatje kwam helemaal uit Afrika en die van Dario ook uit Afrika. Toen moesten we afscheid nemen we. We deden een boks en hive five. Daarna fietsten weer terug naar school. We vonden het heel leuk omdat het heel bijzonder was om met deze kinderen te lezen, want ze kwamen uit allemaal verre landen. En het is bijzonder om aan kinderen te leren lezen.

Deze blog is gemaakt door Dario en Colin uit thuisgroep 4A